teknolojiuzmani
FD Üye

Fırında İstavrit (Dışı Çıtır İçi Yumuşak) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo istavrit
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Mısır unu
Fırında İstavrit (Dışı Çıtır İçi Yumuşak) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce balıkların içini temizleyelim.
- Tane tane temiz yıkayalım bir süzgece alalım tuzlayalım.
- Yarım saat bu şekilde beklesin.
- Daha sonra yapacağımız balık kilosuna göre bir tepsi ayarlayalım.
- Bir tabak içerisine mısır unu boşaltalım zeytinyağını balıkların üzerine döküp iyice karıştıralım.
- Balıkları tane tane şekilde mısır ununa bulayıp tepsiye görseldeki gibi dizelim.
- Isıttığımız ben davul fırında yaptım fırında 25-30 dakika pişirelim. İstediğimiz kıvama geldiği zaman fırının fişini çekip sıcak haliyle servis yapalım. Afiyet olsun.