elektronikci
FD Üye

Fırında Izgara Tadında Enfes Tavuk Pirzola Tanımı İçin Materyaller
- 12 adet tavuk pirzola
- 1,5 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağından fazlaca sıvı yağ
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 2,5 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 çay kaşığı karabiber
- 4 doluca tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 silme tatlı kaşığı pul biber
- 1,5 tatlı kaşığı dağ kekiği
- 1 dolu tatlı kaşığı köri
Fırında Izgara Tadında Enfes Tavuk Pirzola Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavukların derilerini soyalım.
- Derin bir tepsi içine dizip üzerlerine sütünü yağını ve tüm baharatlarını ek edip uygunca karıştıralım.
- Streç folyo ile üzerini kapatıp 2-3 saat buzdolabında kesinlikle dinlendirelim.
- Sonrasında 2 adet fırın tepsisi içine yağlı kağıt serip kemikli kısımları tabanda kalacak formda tavukları tepsiye sıkıştırmadan rahatça dizelim.
- Evvelce ısınmış fanlı ayarda 200° de, tepsinin birini ikinci rafa, oburunu dördüncü rafa koyarak pişirelim.
- Mühlet sonunda tepsi yerlerini karşıt değişelim ve tekrar fırına sürelim 15-20 dk daha kızartıp fırından alabiliriz.
Not; daha az ölçüde tek tepsi pişirmek isteyenler, alt üst ayarda 225° orta rafta 35 dk pişirebilir. Deneyecek olanlara afiyet şifa olsun.
Fırında Izgara Tadında Enfes Tavuk Pirzola Tanımı Fotoğraflı Yapılışı