Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Fırında Kabak Dizme (Kabağı Birde Böyle Deneyin Derim)

Fırında Kabak Dizme (Kabağı Birde Böyle Deneyin Derim)
0
54

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80

Fırında Kabak Dizme (Kabağı Birde Bu türlü Deneyin Derim) Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 tane küçük uzunluk yeşil kabak
  • 3 tane orta uzunluk patates
  • 1 tane kırmızı kapya biber
  • 1 tane yeşil kapya biber
  • 2 tane soğan
  • 3 tane olgun domates
  • 6 kısım maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 4 yemek kaşığı zeytin yağı
Sosu için;
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı karışık salça
  • 2 diş sarımsak ezilmiş olucak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2.5 su bardağı sıcak su

Fırında Kabak Dizme (Kabağı Birde Bu türlü Deneyin Derim) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kabakları evvel yıkayın ,alt kısmını kesin sapları kalsın, çatalla çizikler atın.
  2. Ortadan ikiye uzunluğuna kesin.
  3. Patatesleri soyun, karelere kesin .
  4. Biberleri uzunlamasına biraz kalın kesin.
  5. Tavayı ocağa alın ,üzerine sıvı yağı ek edin.
  6. Önce kabakları kızartın, daha sonra başka materyalleri kızartın .Kağıt havluya alın.
  7. Üzerine biraz tuz serpin beklesin.
  8. Diğer yandan soğanları piyaz doğrayın ,üzerine domatesleri kuşbaşı doğrayın üzerine ekleyin .
  9. Maydanozu ince doğrayın ,domatesin üzerine ekleyin.
  10. Daha sonra tuzunu, zeytin yağını, baharatlarını, salçayı ekleyin elinizle karıştırın tepsinin altına yerleştirin.
  11. Üzerine kızarttığımız kabakları fotoğrafta görüldüğü üzere dizin ,biberleri de ortalarına dizin .
  12. Ortasına patatesin birazını koyun.
  13. Diğer yarısını kenarlarına dizin .
  14. Tencereye tereyağını eritip üzerine salçayı ve sarımsağı ekleyin karıştırın.
  15. Üzerine sıcak suyunu ve tuzunu ekleyin karıştırın, ocaktan alın kabakların üzerine dökün.
  16. Önceden ısıttığınız 220 dereceli alt üst ayardaki fırına pişmeye bırakın .
  17. 20 dakika piştikten sonrada fırından çıkarın ortasına sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapın derim.
Fırında Kabak Dizme (Kabağı Birde Bu türlü Deneyin Derim) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt