bilgisayarci
FD Üye
Fırında Kabak Dolması Tanımı İçin Gereçler
- (kişi sayısına göre)
- 2 adet büyük uzunluk kabak
- 1 su bardağı pirinç
- Yarım su bardağı bulgur
- 1 su bardağı zeytinyağı (sıvı yağda olur damak zevkine nazaran az yada fazlada koyabilirsiniz)
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 4 diş sarımsak (orta irilikte)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tepeleme değil limon tuzu
- 1 yemek kaşığı sunmak (İsteğe göre)
- 1 yemek kaşığı isot (İsteğe göre)
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı su (Pişireceğiniz fırın kabına ve kabak boyutuna nazaran değişiklik gösterir)
Fırında Kabak Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle merhaba arkadaşlar kabaklarımızı 4 parmak uzunluğunda keselim.
- Akabinde tabanı delinmeyecek formda oyalım.
- Kenarına çizikler atalım çıkan kabak içini atmayın. Sayfamda kıymetlendirmek için meze mevcut.
- İç harcı için tabağımıza soğanı ve sarımsağı incecik olacak formda doğrayalım.
- Yıkadığımız pirinç ve bulgur atalım geri kalan materyalleri ekleyelim arkadaşlar bu kısım damak zevkinize kalmış klasik dolma harcı olacak biz dolma harcını bu formda yapıyoruz. Siz gereçleri ekleyip eksiltir bilirsiniz.
- Harcımızdan 1 tepeleme yemek kaşığı büyüklüğünde alıp koyduğumuz kabakların içi ağzına kadar dolmayacak formda yarım santim boşluk kalacak arkadaşlar fotoğraflarda mevcut dolduralım.
- Fırın kabına yahut borcama dizelim.
- Dizdiğimiz dolmaları yarısına kadar salça ,sıvı yağ ve su sosu yapıp dökelim yağlı kağıdı çeşmenin altında ıslatıp sıkalım ve üzerine örtelim.
- İç harcı pişene kadar bu halde pişirelim.
- Yağlı kağıdınız yoksa üzerine domatesle kapatabilirsiniz. Yaklaşık bir saati buluyor arkadaşlar pişmesi ama her fırın farklıdır dikkatli bir biçimde denetimli bir formda 160 derecede pişirelim. Afiyet olsun.