Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Fırında Kabak Dolması

Fırında Kabak Dolması

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
firinda-kabak-dolmasi.jpg

Fırında Kabak Dolması Tanımı İçin Gereçler

  • (kişi sayısına göre)
  • 2 adet büyük uzunluk kabak
İç harcı için
  • 1 su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı bulgur
  • 1 su bardağı zeytinyağı (sıvı yağda olur damak zevkine nazaran az yada fazlada koyabilirsiniz)
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 4 diş sarımsak (orta irilikte)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tepeleme değil limon tuzu
  • 1 yemek kaşığı sunmak (İsteğe göre)
  • 1 yemek kaşığı isot (İsteğe göre)
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
Sosu için
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı su (Pişireceğiniz fırın kabına ve kabak boyutuna nazaran değişiklik gösterir)

Fırında Kabak Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle merhaba arkadaşlar kabaklarımızı 4 parmak uzunluğunda keselim.
  2. Akabinde tabanı delinmeyecek formda oyalım.
  3. Kenarına çizikler atalım çıkan kabak içini atmayın. Sayfamda kıymetlendirmek için meze mevcut.
  4. İç harcı için tabağımıza soğanı ve sarımsağı incecik olacak formda doğrayalım.
  5. Yıkadığımız pirinç ve bulgur atalım geri kalan materyalleri ekleyelim arkadaşlar bu kısım damak zevkinize kalmış klasik dolma harcı olacak biz dolma harcını bu formda yapıyoruz. Siz gereçleri ekleyip eksiltir bilirsiniz.
  6. Harcımızdan 1 tepeleme yemek kaşığı büyüklüğünde alıp koyduğumuz kabakların içi ağzına kadar dolmayacak formda yarım santim boşluk kalacak arkadaşlar fotoğraflarda mevcut dolduralım.
  7. Fırın kabına yahut borcama dizelim.
  8. Dizdiğimiz dolmaları yarısına kadar salça ,sıvı yağ ve su sosu yapıp dökelim yağlı kağıdı çeşmenin altında ıslatıp sıkalım ve üzerine örtelim.
  9. İç harcı pişene kadar bu halde pişirelim.
  10. Yağlı kağıdınız yoksa üzerine domatesle kapatabilirsiniz. Yaklaşık bir saati buluyor arkadaşlar pişmesi ama her fırın farklıdır dikkatli bir biçimde denetimli bir formda 160 derecede pişirelim. Afiyet olsun.
Fırında Kabak Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,480Konular
981,402Mesajlar
29,586Kullanıcılar
salihicoz66Son üye
Üst Alt