Fırında Kabak Mücver Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet orta uzunluk kabak
- 1 orta uzunluk havuç
- 3-4 kısım maydanoz
- 3-4 adet yeşil soğan
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1,5 çay bardağı un
- 1 çorba kasesiyle rendelenmiş beyaz peynir (tuzsuz) yahut lor
- Tuz
- Karabiber
- 1 paket kabartma tozu
- Biraz sıvı yağ
Fırında Kabak Mücver Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabaklar alacalı soyulur, rendelenir; biraz tuz serpip karıştırılır ve bir süzgecin içine alınır. (kabakların suyunu gidip gelip uygunca sıkmak gerekiyor. )
- Havuç soyulur ve biraz yumuşayana kadar haşlanır.
- Sonra da geniş bir kabın içine rendelenir.
- İnce doğranan yeşil soğan, maydanoz, rendelenen peynir, öbür gereçler ve suyu güzelce sıkılan kabak eklenir, karıştırılır.
- Yağlanan kalıba yayılır. (kabağın üzerine suyunu bırakması için başta serptiğimiz tuzdan ötürü tuzu denetimli eklemekte fayda var. )
- 200 derecede ısınmış fırında pişirilen mücver dileğe nazaran yoğurtla servis edilir.