Fırında Kabak Mücver Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 2 adet havuç
- 3-4 adet kabak
- 2 adet orta boy patates
- 2 adet orta boy soğan
- Bir tutam maydanoz
- 1 çay bardağı mısır unu
- 1,5 su bardağı kadar un(harcın kıvamına göre ihtiyaç halinde un ilavesi yapabilirsiniz)
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tepeleme çay kaşığı kabartma tozu
- Tuz,karabiber,pul biber,kırmızı tozbiber
Fırında Kabak Mücver Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- ️Püf noktas; Bütün sebzeler rendelenip suyu sıkılacak. Sulu olursa fazla un alır .️
- Sırasıyla havuç,kabak,patates ve soğanlarımızı rendeleyip suyunu iyice sıkalım ki fazla un almasın.
- Derince bir kabın içine koyalım.
- Bir tutam maydanozuda ince ince yıkayıp ekleyelim.
- Un,sıvı yağ,tuz ve baharatlarıda koyup karıştıralım.
- Unun miktarını kıvamına göre ayarlayabilirsiniz.
- Un fazla olursa ekmek gibi olur az olursada hamur dağılır.
- Kıvamı çok önemli kek hamurundan daha koyu bir hamur olacak.
- Tepsiye kaşıkla koyduğunuzda dağılmayacak.
- Tepsimize yağlı kağıt serelim.
- Kaşıkla istediğimiz büyüklükte aralıklı koyalım.
- Kenarlarını düzeltelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirelim. 25 -30 dk pişiyor.
- Üstleri beyaz kalmasın. İyice kızarsın. İsterseniz yağda da pişirebilirsiniz.
????Afiyet olsun ????.
Fırında Kabak Mücver Tarifi Fotoğraflı Yapılışı