Fırında Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 7 dilim bal kabağı
- 2 buçuk su bardağı şeker
- 1 kase ceviz kırığı
Fırında Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabağı dilimlere ayırıp çekirdekli kısımlarını temizliyoruz.
- Kabuğunu soyup çok ince olmayacak şekilde doğruyoruz. ( ben önce doğrayıp sonra kabuklu kısımlarını kesiyorum. Daha kolay oluyor. )
- Uygun bir tencereye alıp üzerine şekeri döküyoruz.
- Kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
- Kabaklar yumuşayınca fırın kabına kabakları suyuyla birlikte dökün.
- Fırını 200 dereceye ayarlayıp tatlının üzeri hafif kızarana kadar bekliyoruz.
- Fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz.
- Cevizle servis edebilirsiniz.
Fırında Kabak Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı