Fırında Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram balkabağı
- 1 su bardağı toz şeker (tepeleme değil)
- 2-3 adet karanfil
- Üzeri için ceviz ve isteğe göre tahin
Fırında Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kabak tatlısı en hafif, en pratik tatlılardan biri. Ve kabak tatlısı kesinlikle fırında pişer. ) Her yarım kg kabak için 1 su bardağı tam tepeleme olmayan şeker kullanıyorum.Balkabaklarını genelde soyulmuş ve dilimli olarak alıyoruz. Ama bütün haldeyse soyup dilimleyin. Bir porsiyon için tabağa koyacağınız kadar kabak yaklaşık 100 gram falan gelir. Benim gözümün kararı diyelim
- Balkabaklarını iyice yıkayalım ve pişireceğimiz fırın kabına yerleştirelim.
- Üzerine toz şekerimizin 2/3 ünü serpelim. Üzerine strech film yada kapak kapatıp dolaba kaldıralım.
- Bir iki saat sonra kabakları ters çevirelim ve kalan şekerin 2 yemek kaşığı kadarını ayırıp kalanını kabakların üzerine serpelim.
- Kabaklar kendi suyunu salıp toz şeker eriyecektir. Fırına 200 dereceye alt üst ayarda ısıtıp tatlımızı pişmeye bırakalım.
- Arada çatalla yumuşaklığını kontrol edip damak zevkimize uygun pişmeye 5 dakika kala kabakların üzerine kalan 2 yemek kaşığı şekeri serpip fırının sadece üst kısmını açıp kızarmasını sağlayabilirsiniz.
- Piştiğinde fırından çıkarıp ılınınca yada soğukken servis yapıp afiyetle yiyoruz.
Ben, genelde akşamdan bu işlemi yapıp ertesi gün pişiriyorum. Ama aynı gün de yapabilirsiniz.
Fırında Kabak Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı