Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Fırında Kabak Tatlısı

Fırında Kabak Tatlısı
0
30

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
firinda-kabak-tatlisi.jpg

Fırında Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram balkabağı
  • 1 su bardağı toz şeker (tepeleme değil)
  • 2-3 adet karanfil
  • Üzeri için ceviz ve isteğe göre tahin

Fırında Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Kabak tatlısı en hafif, en pratik tatlılardan biri. Ve kabak tatlısı kesinlikle fırında pişer. :)) Her yarım kg kabak için 1 su bardağı tam tepeleme olmayan şeker kullanıyorum.Balkabaklarını genelde soyulmuş ve dilimli olarak alıyoruz. Ama bütün haldeyse soyup dilimleyin. Bir porsiyon için tabağa koyacağınız kadar kabak yaklaşık 100 gram falan gelir. Benim gözümün kararı diyelim :)
  1. Balkabaklarını iyice yıkayalım ve pişireceğimiz fırın kabına yerleştirelim.
  2. Üzerine toz şekerimizin 2/3 ünü serpelim. Üzerine strech film yada kapak kapatıp dolaba kaldıralım.
  3. Bir iki saat sonra kabakları ters çevirelim ve kalan şekerin 2 yemek kaşığı kadarını ayırıp kalanını kabakların üzerine serpelim.
  4. Kabaklar kendi suyunu salıp toz şeker eriyecektir. Fırına 200 dereceye alt üst ayarda ısıtıp tatlımızı pişmeye bırakalım.
  5. Arada çatalla yumuşaklığını kontrol edip damak zevkimize uygun pişmeye 5 dakika kala kabakların üzerine kalan 2 yemek kaşığı şekeri serpip fırının sadece üst kısmını açıp kızarmasını sağlayabilirsiniz.
  6. Piştiğinde fırından çıkarıp ılınınca yada soğukken servis yapıp afiyetle yiyoruz.
Fırında pişince daha güzel olduğunu göreceksiniz.
Ben, genelde akşamdan bu işlemi yapıp ertesi gün pişiriyorum. Ama aynı gün de yapabilirsiniz.

Fırında Kabak Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

 
858,478Konular
981,307Mesajlar
29,567Kullanıcılar
Üst Alt