bilgisayarci
FD Üye
Fırında Kabak Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg kabak
- 1,5 su bardağı toz şeker
Fırında Kabak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Fırın poşetine balkabağı ve şeker konulur.
- Daha sonra uygun bir borcama konulur.
- Poşete kürdanla bir kaç delik açılır.
- 200 derecelik fırında 1 saat denetimli pişirilir.
- Daha sonra poşet eksiksiz yırtılıp şerbetin ve kabakların borcama yayılması sağlanır.
- 10 dk kadar da bu türlü pişirilir. Daha sonra fırın kapatılır. Yaklaşık 15-20 dk kadarda fırının içinde kalacak ve böylelikle şerbeti ağdalaşacak.
- Pişen tatlımızı tahin ve ceviz ile servis edebilirsiniz.Afiyet olsun ????.