iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
67 Adet kabak
4 Adet yumurta
1 Çorba kaşığı mercanköşk
1 Su bardağı kaşar peyniri rendesi
1 Çorba kaşığı teeyağı
Tuz
Hazırlanışı
Kabakları yıkayıp, çok az suyla diri kalacak şekilde haşlayın
Keskin bir bıçak yada patates soyucu yardımı ile ince ince doğrayıp, teflon tavada 2 dakika kadar pişirin
Yağlanmış yuvarlak bir kalıba kabak dilimlerini dekoratif bir şekilde dizin
Üzerine mervanköşk, kaşar peyniri rendesi ve kalan kabak dilimlerini dizin
Malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın
Her sırada çok az tuz serpin
Yumurtaları geniş bir kasede bir tutam tuz ilavesiyle çırpın ve kabakların üzerine dökün
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 25 dakika pişirin
Dilimleyip, sıcak olarak servis yapın
67 Adet kabak
4 Adet yumurta
1 Çorba kaşığı mercanköşk
1 Su bardağı kaşar peyniri rendesi
1 Çorba kaşığı teeyağı
Tuz
Hazırlanışı
Kabakları yıkayıp, çok az suyla diri kalacak şekilde haşlayın
Keskin bir bıçak yada patates soyucu yardımı ile ince ince doğrayıp, teflon tavada 2 dakika kadar pişirin
Yağlanmış yuvarlak bir kalıba kabak dilimlerini dekoratif bir şekilde dizin
Üzerine mervanköşk, kaşar peyniri rendesi ve kalan kabak dilimlerini dizin
Malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın
Her sırada çok az tuz serpin
Yumurtaları geniş bir kasede bir tutam tuz ilavesiyle çırpın ve kabakların üzerine dökün
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 25 dakika pişirin
Dilimleyip, sıcak olarak servis yapın