
Fırında Kaburga Güveç Tanımı İçin Materyaller
- 6 adet dana kaburga
- 2 tane patates
- 1 adet kapya biber
- 3 adet yeşil biber
- 2 tane soğan
- 3 diş sarımsak
- Baharatlar
- Salça
Fırında Kaburga Güveç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesleri biberleri soğanı ve sarımsağı doğrayın çok küçük olmasın.
- Daha sonra baharatlayın.
- Kaburgaları bir kapta tuzlayın ve 10 dk bekletin.
- Daha sonra güvecimizi alıp alt kısma kaburganın bir kısmını koyun üstüne patates biber sarımsak ve soğanı koyun bir sonraki kata da tekrar kaburgaları dizin.
- Salçayı suyla açtıktan sonra güvecin üstüne dökün ve son olarak az ölçüde sıvı yağ dökün.
- Ve hazırladığınız güvecin ağzını folyo ile sarın.
- Evvelden ısıtılmış 200 derece fırınınıza atın yaklaşık 2 saat sonra pişmiş olacaktır. Şimdiden afiyet olsun ????.