Fırında Kalem Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yufka
- 1 kase peynir
- 1 tutam maydanoz
- 1 kase su
- 1 adet yumurta sarısı
Fırında Kalem Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yufkaları üçgen üçgen bölüyoruz. Peynirimizin içine maydanozları minik minik doğrayıp, ekliyoruz. Düzgünce karıştırıp, harmanlıyoruz.
- Yufkamızın içine peyniri koyup rulo halinde sarıyoruz. Ucunu suya batırıp yapıştırıyoruz.
- Tepsimizi yağlayıp börekleri diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
- 180 derece fırında 20 dakika pişiriyoruz. (fırını sık sık denetim edelim yanmaması için) sıcak sıcak servis ediyoruz.