Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Fırında Kalem Börek

Fırında Kalem Börek
0
114

Garfield

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
80

Fırında Kalem Börek Tanımı İçin Malzemeler

• 2 adet yufka
İç harcı için;
  • 1 kase peynir
  • 1 tutam maydanoz
Yufkaların ucunu yapıştırmak için;
  • 1 kase su
Üzeri için;
  • 1 adet yumurta sarısı

Fırında Kalem Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yufkaları üçgen üçgen bölüyoruz. Peynirimizin içine maydanozları minik minik doğrayıp, ekliyoruz. Düzgünce karıştırıp, harmanlıyoruz.
  2. Yufkamızın içine peyniri koyup rulo halinde sarıyoruz. Ucunu suya batırıp yapıştırıyoruz.
  3. Tepsimizi yağlayıp börekleri diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
  4. 180 derece fırında 20 dakika pişiriyoruz. (fırını sık sık denetim edelim yanmaması için) sıcak sıcak servis ediyoruz.
Fırında Kalem Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Kalem Börek Tanımı İçin Malzemeler 3 adet yufka1 çorba kasesi lor peyniri1 tutam maydanoz1 küçük kase su Kızartmak için; Sıvıyağ Kalem Börek Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Yufkaları üçgen üçgen istediğimiz uzunlukta kesiyoruz. (her yufkayı 8 e böldüm ben. ) Daha sonra lor...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
10 Dakikada Çıtır Çıtır Peynirli Kalem Börek Tanımı İçin Materyaller 2 adet hazır yufkaBöreklik taze peynir Kızartmak için: Sıvı yağ 10 Dakikada Çıtır Çıtır Peynirli Kalem Börek Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Yufka üçgen biçiminde 12 eş modüle bölünür. Peynir karıştırılarak iç...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
El Açması Nişastalı Çıtır Kalem Börek Tanımı İçin Malzemeler 1 adet yumurta1 yemek kaşığı sirke2 yemek kaşığı yoğurt1 türk kahve fincanı sıvı yağ3 su bardağı un1 paket kabartma tozu1 küçük çay bardağı ılık su1 tatlı kaşığı tuz Açmak için : 1 küçük kase nişasta1 küçük kase un Aralarına sürmek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
110
Peynirli Kalem Böreği (Fırında) Tanımı İçin Gereçler 2,5 adet yufka200 gram lor peyniri1/2 (yarım) demet maydanoz (İsteğe göre)1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kırmızı toz biber Yufkalara sürmek için: 1/2 (yarım) şişe soda1/2 (yarım) su bardağı süt2 yemek kaşığı yoğurt1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Fırında Tekli Rulo Börek Tanımı İçin Gereçler 3 adet yufkaEzine ve tulum peyniri ( isteyen lor yahut diğer materyaller de kullanabilir ben elimde olanları kullandım) Üzeri için ; Yumurta sarısı Fırında Tekli Rulo Börek Tanımı Yapılışı Öncelikle içine kullanacağımız malzemeyi hazırlıyoruz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,555Kullanıcılar
Üst Alt