Fırında Karides Tanımı İçin Materyaller
- 400 gram küçük uzunluk karides
- 10 tane mantar
- 1 tane yeşil biber
- 1 tane kırmızı biber
- 1 tane domates
- 4 diş sarımsak
- Kırmızı tozbiber, karabiber, pul biber, tuz
- Tereyağ
- Zeytinyağ
- Kaşar
Fırında Karides Tanımı Yapılışı
- Karidesleri yıkayıp süzelim.
- Soğanı tereyağında ve zeytinyağında kavurup biberleride ekleyip kavurduktan sonra mantarıda ekleyip yumuşayana kadar devam edelim.
- Sonrasında domatesi ve sarımsağı ekleyelim.
- Son olarak karidesleri ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim.
- En son baharatları ve üzerinede kaşarı ekleyip fırına verelim afiyet olsun????.