Fırında Karışık Zerzevat Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet kabak
- 1 adet patates
- 1 adet patlıcan
- 1 adet domates
- 1 adet soğan
- 2 adet biber
- 3 diş sarımsak
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 10-15 kol dereotu
- Tuz
- Karabiber
- Tozbiber
- 4 yemek kaşığı yoğurt
Fırında Karışık Zerzevat Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Sebzelerimizi şeritler halinde keselim. Bir kabın içine koyalım üzerine zeytinyağımızı baharatlarımızı atalım.
- Sarımsakları rendeleyelim. Dereotu sevmiyorsanız eklemeyin. Ben seviyorum yakıştığını düşünüyorum. Dereotunu iri olarak doğrayalım. Harmanlayalım.
- Fırın tepsisine. Aleminyum folyolu yağlı kağıtlar var parex marka benimki. Fotoğrafını ekliyorum. Ondan koyalım ortasına sebzelerimizi dökelim. Kenarlarından kapatalım. Açık bir yer kalmasın. Kendi buharında pek hoş pişiyor.
- 180 derecede 25-30 dakika pişirelim. Soğuyunca servis tabağına alalım üzerine yoğurt dökelim servise hazır. Afiyet olsunnn.