Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Fırında Karışık Sebzeli Karnabahar Graten

Fırında Karışık Sebzeli Karnabahar Graten
0
36

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
franda-karisik-sebzeli-karnibahar-graten-8.jpg

Fırında Karışık Sebzeli Karnabahar Graten Tanımı İçin Materyaller

  • Karışık dondurulmuş zerzevat içerisinde mısır, yaş fasulye, börülce, bezelye ve havuç (hazır kullandım)
  • Ek olarak da şunları kullandım
  • 1 adet küçük uzunluk karnabahar( tane tane ayırdım)
  • 1 adet patates (halka halka kestim)
  • 1 adet ufak uzunluk kırmızı kapya biber (ince ince doğradım)
  • 1 küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı  toz tatlı biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
Beşamel için :
  • Yarım kilo süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 adet yumurta
  • 1 küçük kase rendelenmiş kaşar

Fırında Karışık Sebzeli Karnabahar Graten Tanımı Yapılışı

  1. Tencereye yıkadığımız ve doğradığımız zerzevatları üzerine geçecek kadar su koyalım.
  2. 1 çay kaşığı tuz serpelim, 15 dk orta ateşte kaynamaya bırakalım.
  3. Fazla yumuşak olması çatalla ezildiğinde tamamdır.
  4. Haşlanan zerzevatları süzelim.
  5. Fırın tepsisini çok az yağlayalım zerzevatları yayalım.
  6. Üzerine tuz, baharat, serpelim karıştıralım.
  7. Beşamel için tavaya yağları koyalım unu koyalım un kokusu çıkana kadar hafif kavuralım.
  8. Yavaş yavaş sonra sütü ek edip karıştıralım.
  9. Tuz, karabiber, kaşar peyniri ekleyelim karıştıralım.
  10. Yumurtayı su ile küçük bir kapta çırpıp sonra tavaya katalım çok çabuk süratlice karıştıralım.
  11. Yoksa yumurta içerisinde pişer???? beşameli 1-2 dk pişirelim.
  12. Ocağın altını kapatalım sonra beşameli bir mikser kabına alalım.
  13. Çırpıcı ile düzgünce çırpalım pürüzsüz hale getirelim ve, sebzelerin üzerine dökelim.
  14. Kaşar rendesi ek edip üzerine de kırmızı toz biber serpelim daha düzgün kızarmasını sağlayacak.
  15. Evvelden ısıtılmış 200derecelik fırında 10 -15 dk pişirelim.
  16. Sonra dereceyi 180 dereceye indirip 10 dk daha pişirelim.
İlik olarak servis yapalım afiyet olsun????????.

Not: ben beşemal sos için fransada cream fresh kullandım Türkiye’dekiler için baş emel sos tanımı ekliyorum
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt