Fırında Karışık Sebzeli Karnabahar Graten Tanımı İçin Materyaller
- Karışık dondurulmuş zerzevat içerisinde mısır, yaş fasulye, börülce, bezelye ve havuç (hazır kullandım)
- Ek olarak da şunları kullandım
- 1 adet küçük uzunluk karnabahar( tane tane ayırdım)
- 1 adet patates (halka halka kestim)
- 1 adet ufak uzunluk kırmızı kapya biber (ince ince doğradım)
- 1 küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz tatlı biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım kilo süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 adet yumurta
- 1 küçük kase rendelenmiş kaşar
Fırında Karışık Sebzeli Karnabahar Graten Tanımı Yapılışı
- Tencereye yıkadığımız ve doğradığımız zerzevatları üzerine geçecek kadar su koyalım.
- 1 çay kaşığı tuz serpelim, 15 dk orta ateşte kaynamaya bırakalım.
- Fazla yumuşak olması çatalla ezildiğinde tamamdır.
- Haşlanan zerzevatları süzelim.
- Fırın tepsisini çok az yağlayalım zerzevatları yayalım.
- Üzerine tuz, baharat, serpelim karıştıralım.
- Beşamel için tavaya yağları koyalım unu koyalım un kokusu çıkana kadar hafif kavuralım.
- Yavaş yavaş sonra sütü ek edip karıştıralım.
- Tuz, karabiber, kaşar peyniri ekleyelim karıştıralım.
- Yumurtayı su ile küçük bir kapta çırpıp sonra tavaya katalım çok çabuk süratlice karıştıralım.
- Yoksa yumurta içerisinde pişer???? beşameli 1-2 dk pişirelim.
- Ocağın altını kapatalım sonra beşameli bir mikser kabına alalım.
- Çırpıcı ile düzgünce çırpalım pürüzsüz hale getirelim ve, sebzelerin üzerine dökelim.
- Kaşar rendesi ek edip üzerine de kırmızı toz biber serpelim daha düzgün kızarmasını sağlayacak.
- Evvelden ısıtılmış 200derecelik fırında 10 -15 dk pişirelim.
- Sonra dereceyi 180 dereceye indirip 10 dk daha pişirelim.
Not: ben beşemal sos için fransada cream fresh kullandım Türkiye’dekiler için baş emel sos tanımı ekliyorum