Fırında Karnabahar Börek Tanımı İçin Malzemeler
- Orta uzunluk karnabahar
- 2 adet yumurta
- 1 su bardak süt
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1.5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı yağ
- Rendelenmiş peynir
- Maydanoz
- Tuz
- Karabiber
Fırında Karnabahar Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Karnabaharı bölüp haşlıyoruzz.
- Bir taraftan da iç malzemelerinii karıştırıp homojen krep hamuru üzere bi karışım elde ediyoruz.
- Haşlanan karnabaharı karışımın içine ekliyoruz ve eziyoruz.
- Tepsiye yağlı kağıdımızı koyuyoruz ve hamuru döküyoruz.
- Üstüne isterseniz kaşar isterseniz çörek otu ekliyorsunuz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst ayarda üstü kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıktığında birinci sıcaklığından sonra dilimleyelim. Afiyet olsunn.