Fırında Karnabahar Graten Tarifi İçin Malzemeler
- 1 orta boy karnabahar
- 1 çay kaşığı tuz
- Kaynatmak için su
- 1 su bardağı süt
- 1.5 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım su bardağı un
- 1 tutam maydanoz
Fırında Karnabahar Graten Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak karnabaharları küçük parçalara ayırarak yıkayalım uygun bir tencereye alarak tuzlu suda çok haşlamadan pişirelim diri kalacak biraz bir beş dakika yeterli gelecektir.
- Karnabahar haşlanırken diğer taraftan sosu hazırlayalım süt yoğurt yağı ve yumurtayı çırpalım ardından unu ve baharatları ekleyip devam edelim.
- Haşlanan karnabaharları uygun bir borcuma alıp üzerine hazırladığımız sosu yayalım.
- En son maydanozları küçük küçük doğrayıp borcamda en son karıştıralım önceden ısıtılmış fırında yarım saat pişirelim ve gratenimiz hazır deneyecek olanlara afiyetler olsun