Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Karnabahar Kızartması

Fırında Karnabahar Kızartması
0
63

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
firinda-karnabahar-kizartmasi-3.jpg

Fırında Karnabahar Kızartması Tanımı İçin Materyaller

  • 1 adet karnabahar
  • Portakal suyu(isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ

Fırında Karnabahar Kızartması Tanımı Yapılışı

  1. Karnabahar birkaç dakika haşlanır.
  2. Daha sonra iki parmak kalınlığında dilimlenir.
  3. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  4. Başka bir kase içerisinde sos hazırlanır.
  5. Kase içine kekik, pul biber, karabiber ve toz biber konup karıştırılır.
  6. Karnabaharın üstüne sıvı yağ fırça yardımı ile sürülür.
  7. Portakal suyu da eklenip üstüne baharat karışımı serpilir.
  8. 200 derecelik fırında 20 dakika üstü kızarana kadar pişirilir.
  9. Daha sonra fırından alınıp karnabaharlar zıt çevrilip yağ ve portakal suyu dökülüp baharat serpiştirilir ve tekrar fırına verilir.
  10. Üstü kızardıktan sonra fırından alınır. Servise hazır.
Dilerseniz yanında nane pul biberli yoğurt ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun ????.
 
858,496Konular
981,594Mesajlar
29,699Kullanıcılar
Ghost1234Son üye
Üst Alt