Fırında Karnabahar Kızartması Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet karnabahar
- Portakal suyu(isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
Fırında Karnabahar Kızartması Tanımı Yapılışı
- Karnabahar birkaç dakika haşlanır.
- Daha sonra iki parmak kalınlığında dilimlenir.
- Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizilir.
- Başka bir kase içerisinde sos hazırlanır.
- Kase içine kekik, pul biber, karabiber ve toz biber konup karıştırılır.
- Karnabaharın üstüne sıvı yağ fırça yardımı ile sürülür.
- Portakal suyu da eklenip üstüne baharat karışımı serpilir.
- 200 derecelik fırında 20 dakika üstü kızarana kadar pişirilir.
- Daha sonra fırından alınıp karnabaharlar zıt çevrilip yağ ve portakal suyu dökülüp baharat serpiştirilir ve tekrar fırına verilir.
- Üstü kızardıktan sonra fırından alınır. Servise hazır.
Afiyet olsun ????.