Fırında Karnabahar Kızartması Tanımı İçin Gereçler
- 1 orta uzunluk karnabahar
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Köri
- Kırmızı toz biber
- Pulbiber
- 1 tane sarımsak tozu küpü
- 1 tane fesleğen küpü
- Yarım tavuk bulyon (Rendeledim)
- Baharat ölçüleri göz kararı damak zevkinize kalmış ben hepsinden çay kaşığının ucuyla ekledim
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
- 1 yemek kaşığı salça sos
Fırında Karnabahar Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Karnabaharı yıkayıp 2 cm genişliğinde zirvesinden dilimliyoruz.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
- Sıvıyağ ve baharatları karıştıralım. Fırça yardımıyla karnabaharlarımızın üstüne sürelim.
- Evvelce ısıtılmış 200c fırında 20 dakika pişirelim. Karnabaharları karşıt çevirelim.
- Tekrar baharatlı sosumuzdan sürüp, 20 dakika daha pişirelim.
- Servis için; üzerine sarımsaklı yoğurt döküp, sıvı yağda salça kavurup, üzerine gezdirelim. Afiyet olsun.