Fırında Karnabahar Kızartması Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet küçük uzunluk karnabahar
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı galeta unu
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- Çay kaşığının ucu ile karabiber
Fırında Karnabahar Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle karnabaharı ayırıp 15 dk kaynar suda haşlayalım.
- Yumurta ve yoğurdu yeterlice çırpıp yağ ve başka gereçleri ekleyerek hepsini karıştıralım.
- Haşlanan karnabaharları süzelim ve sosa batırıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Not: yoğurt eşliğinde servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun.