Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Fırında Karnabahar Mantı

Fırında Karnabahar Mantı
0
103

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
firinda-karnabahar-manti.jpg

Fırında Karnabahar Mantı Tanımı İçin Gereçler

  • 1 orta uzunluk karnabahar
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çorba kaşığı salça
  • 250 gr kıyma
  • 1 kase çırpılmış yoğurt
  • 1 adet sarımsak

Fırında Karnabahar Mantı Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle karnabaharımızı yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz (ister buharda ister suyla )ben su ile hasladım.
  2. Orta uzunluk bir borcamda haşlanmış karnabaharımızı çatal ile eziyoruz, 2 adet çırpılmış yumurtanın içine tuzu ekleyip, karnabahar ile karıştırın ve üstünü düzeltin.
  3. Fırında 180 derecede 15-20 dk pişirin.
  4. Tavanın içine kıymayı koyup kavuralım (benim kıyamam yağlı olduğu için ek olarak yağ kullanmadım).
  5. Kavrulmuş kıymanın içine salçamızı ekleyip kokusu çıkana kadar karıştıralım.
  6. Benim salçam çok ağır konut salçası olduğundan ben birazda sıcak su ek ettim.
  7. Tabağımıza evvel karnabaharı daha sonra yoğurt, en üste kıymalı harcımızı koyalım.
  8. Çocuklarınız ile yapacağınız çok hoş bir tanım ???? verin çatalı doyasıya ezsinler, üst üste koyup kule yapsınlar.Afiyet olsun.
 
858,496Konular
981,706Mesajlar
29,777Kullanıcılar
veybekSon üye
Üst Alt