
Fırında Karnabahar (Patates Ve Havuçlu) Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet küçük karnabahar
- 1 adet büyük patates
- 1 adet büyük havuç
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 ‘er çay kaşığı kırmızı tozbiber, karabiber, pulbiber, kekik
- Kimyon ve tuz
- 1 kase yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Dereotu
- Pulbiber ve zeyrinyağı
Fırında Karnabahar (Patates Ve Havuçlu) Tanımı Yapılışı
- Karnabaharı çiçek çiçek koparıp güzelce yıkıyoruz.
- Havuç ve patatesi soyup yıkadıktan sonra dilek ettiğiniz biçimde doğruyoruz.
- Karıştırma kabına zeytinyağı baharat ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz. Zerzevatları ekleyip elimizle düzgünce sosu sebzelere buluyoruz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
- Evvelden ısıtılmış 200 derecede fırında yumuşayana kadar yaklaşık 15- 20 dk pişiriyoruz.
- Bu ortada yoğurt, ince kıyılmış dereotu, tuz ve ezilmiş sarımsağı karıştırıp kaseye alıyoruz.
- Üzerine azıcık zeytinyağı gezdiriyoruz ve pulbiber serpiştiriyoruz.
- Zerzevatları servis tabağına alıp dereotlu yoğurtla birlikte servis ediyoruz. Afiyet olsun ????.