Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Karnabahar (Patates Ve Havuçlu)

Fırında Karnabahar (Patates Ve Havuçlu)
0
264

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
firinda-karnabahar-patates-ve-havuclu.jpg

Fırında Karnabahar (Patates Ve Havuçlu) Tanımı İçin Materyaller

  • 1 adet küçük karnabahar
  • 1 adet büyük patates
  • 1 adet büyük havuç
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 ‘er çay kaşığı kırmızı tozbiber, karabiber, pulbiber, kekik
  • Kimyon ve tuz
  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Dereotu
Üzerine
  • Pulbiber ve zeyrinyağı

Fırında Karnabahar (Patates Ve Havuçlu) Tanımı Yapılışı

  1. Karnabaharı çiçek çiçek koparıp güzelce yıkıyoruz.
  2. Havuç ve patatesi soyup yıkadıktan sonra dilek ettiğiniz biçimde doğruyoruz.
  3. Karıştırma kabına zeytinyağı baharat ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz. Zerzevatları ekleyip elimizle düzgünce sosu sebzelere buluyoruz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
  4. Evvelden ısıtılmış 200 derecede fırında yumuşayana kadar yaklaşık 15- 20 dk pişiriyoruz.
  5. Bu ortada yoğurt, ince kıyılmış dereotu, tuz ve ezilmiş sarımsağı karıştırıp kaseye alıyoruz.
  6. Üzerine azıcık zeytinyağı gezdiriyoruz ve pulbiber serpiştiriyoruz.
  7. Zerzevatları servis tabağına alıp dereotlu yoğurtla birlikte servis ediyoruz. Afiyet olsun ????.
 
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,319Kullanıcılar
Üst Alt