teknolojiuzmani
FD Üye
Fırında Karnabahar Tanımı İçin Gereçler
- Yarım karnabahar
- 1 adet havuç
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tozbiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı köri
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 2 diş sarımsak
Fırında Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Karnabaharları bölelim havuçları doğrayalım yıkayalım.
- Borcama serdiğimiz karnabahar ve havuçların üzerine sıvı yağı ve baharatları ekleyip karıştıralım.
- 200 derece fırına atalım sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
- Sarımsakları ezip yoğurda karıştıralım.
- Fırından çıkardığımız sebzelerimizi servis ederken üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirelim. Afiyet olsun.