Fırında Karnabahar Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet karnabahar
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı galeta unu
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1’er çay kaşığı ( karabiber, kırmızı toz biber, tuz)
Fırında Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Karnabaharları buharda haşlayalım. Şayet buhar tencereniz yoksa bildiğiniz usulle suda da haşlayabilirsiniz. Lakin zerzevatları buharda haşlarsak sıhhatimiz için azamî yarar sağlamış oluruz.
- Yumurta ve yoğurdu yeterlice karıştıralım.
- Kalan tüm materyalleri de bu karışıma ekleyip güzelce çırpalım.
- Hazırladığımız bu karışıma tek tek karnabaharları buluyoruz ve yağlı kağıt serili tepsimize dizip evvelce ısıttığımız 180 derecelik fırında 15 dk pişiriyoruz.
- Dilerseniz sarımsaklı yoğurt hazırlayıp servis edebilirsiniz şimdiden afiyet olsun.