Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Karnıbahar Graten

Fırında Karnıbahar Graten
0
35

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
firinda-karnibahar-graten.jpg

Fırında Karnıbahar Graten Tanımı İçin Gereçler

  • 1 orta uzunluk karnabahar
  • 1 büyük uzunluk domates
  • 2 orta uzunluk kuru soğan
  • 3 adet küçük çarlirston biber
  • Tuz
  • Karabiber
Beşamel Sosu İçin
  • 2 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yumurta tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için
  • 1 çorba tabağı kadar
  • Rendelenmiş kaşar peynir

Fırında Karnıbahar Graten Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle karnabahar küçük küçük kesiyoruz derin bir tencerede üzeri geçecek kadar su koyup ocakta yaklaşık 5 dakika kadar çok fazla yumuşamadan olağan haşlıyoruz.
  2. Beşamel sosu için farklı bir kapta iki su bardağı süt iki yumurta un bir tatlı kaşığı tuz ekleyip spatulayla düzgünce karıştırıyoruz bir kenara alıyoruz.
  3. Tavada yarım çay bardağı sıvı yağ ile büyük ince dilimler halinde kestiğimiz soğanları biberleri ve domatesleri az biraz yumuşayana dek kavuruyoruz.
  4. Üzerine bir tatlı kaşığı tuz döküyoruz haşladığımız karnabaharı sıvı yağ yahut margarinle yayınladığımız büyük uzunluk borcama her yerine gelecek formda döküyoruz.
  5. Üzerine kavurduğumuz soğanlı biberli domatesleri döküyoruz beşamel sosunu her tarafına gezdiriyoruz 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  6. Pişmesine yakın üzerine kaşar peyniri döküyoruz tekrar fırında nar üzere kızarana dek pişiriyoruz afiyet olsun.
 
858,499Konular
982,579Mesajlar
30,345Kullanıcılar
mikoSon üye
Üst Alt