Fırında Karnıyarık (Kızartma Yapmadan) Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet bostan patlıcan
- 3 adet domates
- Zeytin yağ
- 2 adet soğan
- 3 adet biber
- 3 diş sarımsak
- 2 kaşık salça
- Tuz
- Kekik
- Karabiber
- Kimyon
Fırında Karnıyarık (Kızartma Yapmadan) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Patlıcanlar ortadan ikiye bölünür fırın tepsisine konulur.
- Üzerine çizik atılır zeytin yağ sürülür.
- 180 derecede yumuşayana kadar bekletilir.
- O ortada iç harç hazırlayalım kıyma suyunu salıp çekene kavrulur.
- Üzerine küp küp doğranmış soğan eklenir zeytinyağ konulur karıştırılır.
- Sonra küçük küçük doğranan biberler eklenir karıştırılır.
- Daha sonra küp küp doğranmış domates eklenir karıştırılır ve 1 kaşık salça eklenir baharatlar ve tuz eklenir tencerenin kapağı kapatılır.
- Fırında yumuşayan patlıcanlar bir çatal yardımıyla içlerine bastırılarak ezilmesi sağlanır.
- Daha sonra içlerine harç hisse edilir.
- Harç tenceresine 1 yemek kaşığı zeytinyağ konulur 1 yemek kaşığı salça eklenir karıştırılır.
- İçine 2 su bardağı su konulur kaynatılır.
- Kaynayan suyu fırın kabına dökülür ve fırında 180 deece 15 dk bekletilir.
- Ilıyınca yanında pirinç pilavı yahut neyle isterseniz servis edebilirsiniz.