Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Karnıyarık (Kızartma Yapmadan)

Fırında Karnıyarık (Kızartma Yapmadan)
0
26

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
firinda-karniyarik-kizartma-yapmadan.jpg

Fırında Karnıyarık (Kızartma Yapmadan) Tanımı İçin Materyaller

  • 3 adet bostan patlıcan
  • 3 adet domates
  • Zeytin yağ
  • 2 adet soğan
  • 3 adet biber
  • 3 diş sarımsak
  • 2 kaşık salça
  • Tuz
  • Kekik
  • Karabiber
  • Kimyon

Fırında Karnıyarık (Kızartma Yapmadan) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Patlıcanlar ortadan ikiye bölünür fırın tepsisine konulur.
  2. Üzerine çizik atılır zeytin yağ sürülür.
  3. 180 derecede yumuşayana kadar bekletilir.
  4. O ortada iç harç hazırlayalım kıyma suyunu salıp çekene kavrulur.
  5. Üzerine küp küp doğranmış soğan eklenir zeytinyağ konulur karıştırılır.
  6. Sonra küçük küçük doğranan biberler eklenir karıştırılır.
  7. Daha sonra küp küp doğranmış domates eklenir karıştırılır ve 1 kaşık salça eklenir baharatlar ve tuz eklenir tencerenin kapağı kapatılır.
  8. Fırında yumuşayan patlıcanlar bir çatal yardımıyla içlerine bastırılarak ezilmesi sağlanır.
  9. Daha sonra içlerine harç hisse edilir.
  10. Harç tenceresine 1 yemek kaşığı zeytinyağ konulur 1 yemek kaşığı salça eklenir karıştırılır.
  11. İçine 2 su bardağı su konulur kaynatılır.
  12. Kaynayan suyu fırın kabına dökülür ve fırında 180 deece 15 dk bekletilir.
  13. Ilıyınca yanında pirinç pilavı yahut neyle isterseniz servis edebilirsiniz.
 
858,481Konular
981,442Mesajlar
29,604Kullanıcılar
Üst Alt