Fırında Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet patlıcan
- 500 gram kıyma
- 2 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet kapya biber
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Kara biber
- Pul biber
- Arzuya göre ince kıyılmış maydanoz
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı ılık su
- Domates
- Yeşil biber
Fırında Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patlıcanlarımızı yıkayıp alacalı soyuyoruz ortadan ikiye kesiyoruz.
- Fırçayla arkalı önlü zeytinyağ sürüp yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz .
- 200 derece fırında 35-40 dk kızarana kadar pişiriyoruz.
- Kıymamızı uygun bir tencereye alıyoruz.
- Zeytinyağ ekleyip ocakta rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra soğan ,sarımsak ,kapya biberi küçük küçük doğrayıp ekliyoruz .
- 10 dk daha pişirip tuz ,salça baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
- 2-3 dk daha pişirdikten sonra ocaktan alıyoruz .
- Pişen patlıcanların iç kısmını çatalla eziyoruz .
- Daha sonra kıymayla içini dolduruyoruz .
- Üzerine domates dilimleri yeşil biber dizip salça ve suyu karıştırıp sos haline getiriyoruz, yemeğimizin üzerine gezdiriyoruz.
- 200 derece fırında 20-25 dk pişiriyoruz deneyenlere afiyet olsun.