
Fırında Kaşarlı Patatesli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo patates
- 1 kilo sotelik doğranmış tavuk göğsü
- 1 paket krema
- 1 orta boy soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı su
- Acısız tozbiber
- Kimyon
- Kekik
- Kişniş
- Tuz
- 1 su bardağı kaşar peyniri
- 2 tutam maydanoz
Fırında Kaşarlı Patatesli Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce patates soyulur, yıkanır, lokmalık doğranır, yarım çay kaşığı tuz eklenerek karıştırılır, tavaya sıvı yağ alınır, yağ kızınca patatesler kızartılır, büyük boy yuvarlak borcama alınır,iyice yayılır.
- Ayrı bir tavada yıkayıp süzdüğümüz tavuk alınır, suyunu çekene kadar orta ateşte sotelenir.
- Suyunu çeken tavuğa yemeklik doğranmış soğan, dövülmüş sarımsak ve sıvı yağ eklenip soğan yumuşayıp tavuk hafif kızarana kadar sotelemeye devam edilir.
- Tavaya salça,krema,göz ayarı tuz,baharatlar eklenip iyice karıştırılır.
- Üzerine kapak kapatılıp ocağın altı kısılıp beş dakika bu şekilde pişirilir.
- Karışım ilk kat patatesin üzerine dökülür.
- Tavuğun üzerine de kaşar peyniri serpilir.
- İsteğe bağlı yemeklik doğranmış maydanoz serpilir.
- Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında kaşar peyniri eriyene kadar pişirilir.(ben peynir eriyene kadar fırında tuttum,daha fazla kızarmasını istemedim) Sıcak servis edilir