
Fırında Kaz Tanımı İçin Gereçler
- Yarım kaz
- 3-4 tane patates
- 3 tane havuç
- Yarım çay bardağında biraz fazla sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tutam kekik
Fırında Kaz Tanımı Yapılışı
- Yağı ve baharatları bir kapta karıştırıyoruz.
- Karışımı kazın her yerine buluyoruz tepsiye alıyoruz.
- Kazın üzerine bir modül fırın kağıdını koyuyoruz sonra tepsinin heryerini iki sefer folyo ile sıkı sıkı kapatıyoruz.
- Fansız ayarda 200 derecede 3 saat pişiriyoruz .
- Sonra çıkarıp folyoyu alıyoruz.
- Patates ve havucu baharatlayıp ekliyoruz tepsiye tekrar fırına veriyoruz .
- 45 dakika daha üstü açık pişiriyoruz şayet kazın üstü yanacak üzere olursa üzerine bi modül fırın kağıdı koyabilirsiniz. Afiyet şifa olsun.