
Fırında Kebap Tadında Patatesli Tavuk Kelebek Tarifi İçin Malzemeler
- 9 adet tavuk kelebek
- 2 adet orta boy patates
- Zeytinyağı (Göz kararı)
- 1 çay bardağı tepeleme yoğurt
- 1 çay bardağı salça
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Pul biber
- Kekik
- Biberiye
- 2 diş sarımsak
Fırında Kebap Tadında Patatesli Tavuk Kelebek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir kapa almış olduğumuz tavuğun kelebek kısmını koyuyoruz.
- Üzerine sos ürünlerini koyuyoruz ve iyice harmanlıyoruz.
- Sarımsağı üzerine rendeleyip tekrardan harmanlıyoruz.
- Hazırlamış olduğumuz tavuğu streçleyip buzdolabına kaldırıyoruz yaklaşık 1, 30 saat dinlendiriyoruz.
- Bir yandan da patatesleri elma dilimi şeklinde hazırlıyoruz.
- Daha sonra dinlendirmiş olduğumuz tavuğun içerisine patatesleri ekleyip harmanlıyoruz.
- En son aşamada ise fırın tepsisine yağlı kağıt serip hazırlamış olduğumuz tavuğu koyarak 200 derecede ısınmış olan fırına verip 1 saat pişiriyoruz. Ben pişirme süresini uzun tuttum çünkü iyi pişmiş seviyoruz. Deneyecek olanlara afiyet olsun
.