Fırında Kıymalı Erişte Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket erişte
- 400 gram kıyma
- 1 tane büyük soğan
- 2 tane sivri biber
- 1 domates rendesi
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kekik
- 1 ,5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 ,5 yemek kaşığı un
- 1 ,5 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Fırında Kıymalı Erişte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Erişteyi bir tencerede pişirelim.
- Öncelikle kıymayı tencereye alalım.
- Piştikten sonra içine sıvı yağı, küçük küçük doğranmış soğan ve biberi ekleyelim.
- Biraz kavurduktan sonra salçayı ekleyip 1-2 dakika pişirelim.
- Sonra domatesi, tuzu ve baharatları ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Kıyma pişerken beşamel sosun hazırlayalım.
- Tavaya tereyağını alıp eritelim.
- Eriyen yağa unu ekleyip biraz kavuralım.
- Sonra sütü, tuzu ve karabiberi ekleyerek kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirelim.
- Pişen kıymalı harcı erişteyle karıştırıp fırın tepsisine dökelim.
- Üzerine beşamel sosunu güzelce yaydıktan sonra kaşar peynirini de serpelim.
- 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Hazırlamasıyla pişirmesiyle 1 saatte hazırlanan lezzetli bir tarif oldu. Yapanlara afiyet olsun ????.