Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Kıymalı Karnabahar Kebap (Baharatlı)

Fırında Kıymalı Karnabahar Kebap (Baharatlı)
0
26

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
firinda-kiymali-karnabahar-kebap-baharatli.jpg

Fırında Kıymalı Karnabahar Kebap (Baharatlı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane küçük karnabahar
  • 1,5 çay bardağı su
Üstü:
  • 150-200 gram kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Bir tutam maydonoz
  • 6 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay bardağından biraz az zeytinyağı
  • Tuz

Fırında Kıymalı Karnabahar Kebap (Baharatlı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Karnabahar temizlendikten sonra küçük çiçeklere ayrılır. Tavaya biraz zeytinyağı alınarak sotelenir. Biraz da tuz ve baharatları eklenir.
  2. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine karnabahar dökülür. Üzerine biraz daha yağ eklenir karıştırılır.
  3. Yağlı kağıt ıslatılır ve karnabaharın üzerine kapatılıp 180 derece fırında yumuşayana kadar pişirilir. (çatalla bakın) isterseniz sadece tavada su ekledikten sonra yumuşayana kadar pişirip fırına vermeden kullanabilirsiniz.
  4. Soğan küçük doğranır ve tavada sotelenir. Üzerine kıyma eklenir ve rengi değişene kadar kavrulur. Ardından baharatları, maydonoz ve salça eklenip pişirilir.
  5. Ayrı bir kapta yoğurt çırpılır. Karnabahar fırından çıkınca tabağa alınır. Üzerine yoğurt dökülür. En üstüne kıymalı harç eklenir ve servis edilir.
Afiyet olsun ????????

Fırında Kıymalı Karnabahar Kebap (Baharatlı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,579Mesajlar
30,344Kullanıcılar
fdardSon üye
Üst Alt