Fırında Kıymalı Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
- 1 orta boy karnabahar
- 5 orta boy patates
- 1 adet soğan
- 350- 400 gram kadar kıyma
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı süt
- Karabiber tuz
- Kaşar peyniri
Fırında Kıymalı Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce patatesleri ve karnabaharı tuzlu suda haşlıyoruz.
- Daha sonra başka bi tavada soğanı ve kıymayı kavuruyoruz.
- Hepsi tamamlandıktan sonra karnabaharı patatesi ve kavurduğumuz kıymamızı borcama alıyoruz sırayla değilde karıştırarak borcamamıza yerleştiriyoruz.
- Daha sonra bi tencere içine yağımız ve unumuzu alıyoruz güzelce kavuruyoruz sütümüzü ekleyip kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Kaynadıktan sonrada 2 3 dakika altı kısık şekilde pişiriyoruz.
- Beşamel sosumuzda tamam olunca onu da borcamımızın en üstüne güzelce yayıp 200 derece fırına üste yakın bölüme atıyoruz.
- Beşamel sosumuz piştikten sonra kaşarımızı da serpip üstünün kızarmasını bekliyoruz mis gibi karnabahar yemeğimiz hazır afiyet olsun.