Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram kıyma
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet kapya biber
- 1 adet çarliston biber
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça (Rendelenmiş bir adet domates de ekleyebilirsiniz)
- 2 adet orta boy patates
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 silme çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay bardağı sıcak su
- Dilerseniz kıymaya maydanoz da ekleyebilirsiniz
- Kaşar peyniri
Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce bir tavaya zeytinyağını dökelim. Doğradığımız soğan ve sarımsağı tavaya atalım ve pembeleşene kadar kavuralım.
- Sonra küçük küçük doğradığımız kapya ve çarliston biberleri ekleyip 1-2 dakika kavuralım.
- Kıymayı ekleyelim ve suyunu salıp çekene kadar kıymayı kavuralım.
- Salçayı ekleyelim. Tuz, pul biber ve karabiberi dökelim.
- Diğer yandan da 2 adet orta boy patatesi soyup yuvarlak dilimler haline getirelim.
- Kıymamız tamamlandıktan sonra yağlanmış borcamımıza patatesleri dizelim. Kıymayı da patateslerin üzerine dökelim. Üzerine 1 çay bardağı sıcak su dökelim.
- Üzerini folyo ile kapatarak 200 derecelik fırına atalım. Yarım saat sonra kontrol edelim patatesler pişmiş ise rendelenmiş ya da dilimlenmiş kaşarımızı üzerine dökelim. Bu sefer fırına folyo ile kapatmadan atalım.
- Üzeri kızarana kadar pişince fırından alabiliriz. Servise hazır afiyet olsun .