Fırında Kıymalı Patates Oturtma Tanımı İçin Materyaller
- 6 adet orta uzunluk patates
- 1 adet büyük soğan
- 300 gr kıyma
- 2 adet yeşil biber
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet büyük domates
- Yarım bağ maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
Fırında Kıymalı Patates Oturtma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesleri halka halka doğruyoruz.
- Bir tavada onları kızgın yağda gerili önlü çok az kızartıyoruz.
- Öteki bir tavada evvel soğanları küçük küçük doğruyoruz biberleri de birebir biçimde doğrayıp zeytinyağında kavuruyoruz.
- Kavurduktan sonra kıymayı koyup kavurmaya devam ediyoruz.
- Akabinde salçayı koyup güzelce yediriyoruz.
- Daha sonra kabuklarını soyup küçük küçük doğradığımız domatesi koyuyoruz.
- Karıştırıp sarımsaklarımızı küçük rende ile içine ekliyoruz.
- En son doğradığımız maydanozu da koyuyoruz karıştırıp üzerini geçecek kadar sıcak su ekliyoruz.
- Suyunu biraz çekince altını kapatıyoruz.
- Başka taraftan bir borcama mühürlediğimiz patatesleri diziyoruz.
- Üzerine kıymalı harcı yayıyoruz ve fırını alt üst 200derece de 35 dk pişirmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.