Fırında Kıymalı Patates Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yeşil biber
- 1 kase kavrulmuş kıyma
- 2-3 adet patates
- 1 adet (orta boy) domates
- 1 orta uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Kırmızı biber
- 1 çay bardağı su
Fırında Kıymalı Patates Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kıymamızı suyunu çekinceye kadar kavuruyoruz.
- Sonra tereyağını koyup biraz daha kavuruyoruz ve ocağı kapatıyoruz.
- Daha sonra biberimizi soğanımızı patatesimizi doğruyoruz.
- Sarımsak rendeliyoruz.
- Bir kap içine hepsini katıyoruz.
- Pişen kıymayı da koyup üzerine baharatları ek ediyoruz.
- Ayrı bir kase içine salçayı suyu ekleyerek sulandırıp yemeğin üzerine döküyoruz.
- Bunları düzgünce karıştırdıktan sonra bir tepsiye alıp 200° fırında pişirmeye bırakıyoruz.
Fırında Kıymalı Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı