
Fırında Kıymalı Patlıcan (Çok Lezzetli) Tanımı İçin Gereçler
- Yarım kavanoz domates konservesi
- 1 adet büyük soğan
- 2 adet kapya biber
- Yarım kaşık salça
- Yarım kaşık acı salça
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 poşet kışın için hazırlanan közlenmiş patlıcan
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Kızartmak için sıvı yağ
Fırında Kıymalı Patlıcan (Çok Lezzetli) Tanımı Yapılışı
- Kıymamızı tencerede kızartıyoruz.
- Soğan ve biberlerimizi doğruyoruz.Onları da kızartıyoruz.
- Sonra acı ve tatlı salçamızı koyuyoruz.
- Domates mevsiminde 4 adet domates kullanıyorum. Mevsimi olmadığı için yarım şişe konserve kullandım.
- Yarım kavanoz konservemizi ekliyoruz tuz ve baharatlarımızı da katıyoruz 10 dakika ağzı açık bir biçimde kızartıyoruz sonra altını kapatıyoruz.
- Patlıcana gelince bıçak yardımı ile küp küp doğrayıp tepsimize diziyoruz.
- Tepsimizdeki patlıcanlara tuz ve 2 dış sarımsağımızı ekliyoruz ve yağımızı patlıcanın üstüne ekliyoruz.
- 1 soğanı 4 e bölüp tepsiye diziyoruz.
- Kıymamızı patlıcanın üstüne ekleyip 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz.Emin olun çok hoş oluyor herkese afiyet olsun
.