Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Kıymalı Şakşuka

Fırında Kıymalı Şakşuka
0
162

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90

Fırında Kıymalı Şakşuka Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kimyon
  • 3 adet patlıcan
  • 2 adet kabak
  • 7 adet yeşil biber
  • 3 adet patates
  • 5 adet çeri domates
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ
Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağ
  • 1 su bardağı su
  • Tuz

Fırında Kıymalı Şakşuka Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kıymayı yağsız tavada orta ateşte düzgünce eziyoruz. İki tıp karıştırdıktan sonra zeytin yağ ek edip ince doğranmış soğanı ekliyoruz. Soğanlar pişene kadar kavurup baharatlarını ek ediyoruz.
  2. Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğruyoruz üzerine tuz ek edip kenara alıyoruz.
  3. Ardından kabakları ve patatesi de küp halinde doğrayıp evvel patateslerden kızartma sürecine geçiyoruz. Hafif kızaran patatesleri havlu kağıt serili tepsiye alıyoruz.
  4. İkinci sırada doğranmış kabağı akabinde patlıcanları ve en son doğranmış biberleri kızartıyoruz. Kızarttığımız materyalleri hafif tuzlayıp fırına süreceğimiz tepside karıştırıyoruz.
  5. Üzerine her tarafına eşit olacak biçimde kıymalı harçtan serpiyoruz. Kenarlarına ortadan ikiye böldüğümüz domatesleri diziyoruz.
  6. Ocakta salça, yağ, tuz ve suyla hazırlanan pişmiş sosu üzerine döküp, 180 derece fırın ayarında 25 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Fırında Kıymalı Şakşuka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,571Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt