
Fırında Kızarmış Dolma Biber Tanımı İçin Gereçler
İç Harcı İçin
- 1 büyük soğan
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 büyük çay bardağı pirinç
- Nane
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz
- Sıcak su
Fırında Kızarmış Dolma Biber Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel iç harcını yapalım soğanı doğrayın kavurun salçasını yıkanmış pirincin tuzunu baharatını atın.
- 2 çay bardağı sıcak su koyun kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- Biberleri temizleyip yıkayıp doldurun borcama dizin üstüne yağı gezdirin salça ve sıcak su karıştırın tuz atın.
- Biberlerin üzerine geçecek biçimde su olacak 200 derece ısınmış fırında kızarana kadar pişirin ????????.