Fırında Kızarmış Tavuk Kanadı Tanımı İçin Malzemeler
- 20-25 tane tavuk kanadı
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Tuz(baharatları damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiniz)
Fırında Kızarmış Tavuk Kanadı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kanatlarımızı güzelce yıkıyoruz ve suyunu süzdüyoruz.
- Derin bir kapta sosumuzu hazırlıyoruz.
- Sos için tüm materyalleri karıştıyoruz.
- Kanatlarımızı tek tek sosumuza buluyoruz.
- En son bulama bittikten sonra kalan sosumuzun içine kanatlarımızın hepsini katıp yeterlice karıştıyoruz.
- Üstünü kapatıp 3 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
- Dinlenen kanatlarımızı tepsiye tek tek diziyoruz.
- 200 derece fırına veriyoruz.
- Üstü kızaran kanatlarımızı çıkarıp aykırı çevirip tekrar fırına veriyoruz.
- İki tarafı da güzelce kızaran kanatlarımızı çıkarıyoruz ve servis ediyoruz. Afiyet olsun.