Fırında Kızarmış Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- Bir bütün tavuk
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
- 4 diş dövülmüş sarımsak
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Tereyağ
Fırında Kızarmış Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tüm tavuk öncelikle haşlanır.
- Sos malzemeleri karıştırılır.
- Haşlanmış tavuk bıçak yardımı ile göğüs bölümünden kesilir yassılaştırılır.
- Sos tavuğun her yerine sürülür.
- Önceden ısıtılmış 250 derece fırında nar gibi kızartılır.
- Kızaran tavuğu fırından çıkartmadan önce üzerine tereyağ parçacıkları eklenir. Afiyetler olsun.