teknolojiuzmani
FD Üye
Fırında Kızartma Tadında Patates Mücver Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet büyük uzunluk rendelenmiş patates
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
Fırında Kızartma Tadında Patates Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle bir kaba patatesi rendeliyoruz, suyunu sıktıktan sonra, rendelenmiş peyniri de ekliyoruz.
- Önce peyniri rendeleyip, hazırlayın ki patates kararmasın. Ben bu safhada fırınıda açıyorum ki ısınsın.
- Yumurtayı, karabiberi, pul biberi tuzu da koyup karıştırıyoruz. Ben un eklemeyi unuttum olağan kızartmalıkların tanımında un da vardı. Yeterli ki de unutmuşum bu türlü de oldu ve hiç un tadı gelmedi.
- Elinizde yassı hal verdikten sonra pişirme kağıdı koyduğumuz tepsiye diziyoruz. Benim üzere yakmaz tepsiniz varsa yeri tereyağı ile yağlamanızı öneririm.
- 200 derecede 20 dakika fakat tabi fırından fırına mühlet değişebilmekte Altı üstü güzelce kızardıktan sonra yemeğimiz hazır. Afiyet olsun umarım beğenirsiniz