teknolojiuzmani
FD Üye
Fırında Köfte Patates Tanımı İçin Materyaller
Köftesi için
- 300-400gr orta yağlı kıyma
- 1 küçük kuru soğan
- Çeyrek demet maydanoz
- 1 adet yumurta
- 1 küçük çay bardağı galeta unu
- Kekik
- Köfte baharatı
- Karabiber
- Kajun baharatı
- Tuz
- 2 adet patates
- 1 adet domates (patatesleri doğrayıp baharatlar serpip o denli dizelim, isteğe bağlı baharat seçimi. ben köfteye kullandıklarımdan tercih ettim)
- 1 kase sıcak su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı karışık salça (Silme)
- 2 diş sarımsak rendesi
- Tuz
Fırında Köfte Patates Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle köftemizi düzgünce yoğuruyoruz ve yuvarlak haller veriyoruz.
- Patatesleri de köfte boyutunda halka halka dilimliyoruz. Ne çok ince olsun nede kalın.
- Yuvarlak borcama, (ikili olanların büyüğü) bir köfte bir patates formunda dizelim görseldeki üzere.
- Ortaya domatesleri de dilimleyip dizelim.
- Son olarak salçalı sosu kaşık yardımıyla üzerine gezdirelim.
- Yemeğimizin üzerini yağlı kağıtla kapatıp 180 derece ısıtılmış fırında pişirelim.
- Patatesler pişince üzerindeki yağlı kağıdı kaldıralım.
- Üzeri de biraz kızarınca yemeğimiz hazırdır. ????????????Afiyet olsun ????.