
Fırında Köfteli Bezelye Tanımı İçin Gereçler
- 1 kase bezelye
- 1 afet havuç
- 1 adet patates
- 1 adet domates
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz ,kekik
- 250 gram dana kıyma
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- Tuz ,kekik, kimyon ,pulbiber
Fırında Köfteli Bezelye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle köfte gereçlerini bir kapta birleştirip güzelce yoğuralım ve misket halinde minik minik yuvarlayalım kenara alıp dinlendirelim.
- Sebzelerimizi küp küp doğrayalım.
- Öncelikle tavaya doğranmış domates, sarımsağı alıp biraz sıvı yağla kavuralım.
- İçine salçasını ve baharatlarını ekleyelim.
- Üzerine sırayla havuç patates ve bezelyesini de ekleyip biraz kavuralım.
- Üzerini geçecek kadar su ek edip bir taşım kaynatalım sebzeler hafif yumuşasa kâfi olacaktır.
- Köfteleri sıvı yağda biraz kızartalım çok kızartmaya gerek yok esasen fırına da girecek.
- Sebzeli karışımı fırın kabına dökelim üzerine köfteleri dizip 200 derece fırında 20 dakika kadar pişirelim. (üzerinin kızarması kâfi olacaktır)
- Fırından alıp güveç kaselerinde servis edelim.