
Fırında Köfteli Güveç Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet büyük uzunluk patates
- 2 adet patlıcan
- 4 adet sivri biber
- 6 adet domates
- 12 adet köfte
- 500 gram kıyma
- Bir tutam maydanoz
- 1 yumurta
- Yeteri kadar galete unu
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 orta uzunluk soğan
- 2 diş sarmısak
- Yeteri kadar tuz
Fırında Köfteli Güveç Tanımı Yapılışı
- Köftenin hazırlanışı:Kıyma, maydanoz, pul biber, kara biber, sarımsak ve soğan (rendelenir) galete unu, yumurta, tuz bunların hepsi derin bir kabın içerisinde yoğrulup 15 dk. Dinlendirilir.
- Daha sonra hal verip yağda kızartılır.
- Patates, patlıcan, sivri biberler küp küp kesilip yağda kızartılır.
- Hepsini derin bir kap içerisine alıp güveç kaplarımıza eşit olarak hisse ediyoruz.
- Kızarttığımız köfteleri de her güveç kabına 2 tane gelecek biçimde koyuyoruz.
- Farklı bir tencerede kabuklarını soyduğumuz domateslerimizi küp halinde doğrayıp yağda pişiriyoruz.
- Daha sonra bu domates sosunu güveç kaplarımıza eşit olarak koyuyoruz.
- Evvelden ısıtılmış 180° fırında 15 dk. Kadar pişiriyoruz. İsteğe nazaran üzerine kaşar da rendeleyebilirsiniz. Afiyet olsun ????.