
Fırında Köfteli Patates Tarifi İçin Malzemeler
Köfte için;
- 500 gram kıyma
- 1 orta boy soğan
- 1 çay bardağı kurutulup
- Çekilmiş ekmek tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 5 adet patates
- 4 ila 5 adet tatlı biber
- 2 ila 3 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1. su bardağı su
- Yarım çay bardağı
- Sıvı yağ ( zeytinyağı)
- Tuz
Fırında Köfteli Patates Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle patatesleri soyup elma dilimi gibi doğrayıp biraz kızartıyoruz.
- Aynı şekilde domatesleride soyup elma dilimi olacak şekilde doğruyoruz.Ve biberleride azıcık kızartıyoruz.
- Patates le biberleri tam kızartmıyoruz.
- Daha sonra köftemizi hazırlıyoruz öncelikle soğanımızı rendeliyoruz.
- Geniş bir kaba kıymayı rendelenmiş soğanları ekmek kırıntılarını ve baharatları ekleyip yoğuruyoruz.
- Ardından köfteleri cevizden az küçük olacak şekilde yuvarlıyoruz. Ve yanmaz tavaya az yağ koyup dağılmaması için biraz çeviriyoruz.
- Sonra geniş bir borcama (tepside olur ) kızarttığımız patates ve biberleri yerleştiriyoruz.
- Üzerine domates ve köfteleride ekliyoruz.
- Daha sonra sosunu hazırlıyoruz.
- Bir sos tavasına yağı koyup salçayı kavuruyoruz su ve tuzunuda ekleyip kaynatıyoruz.
- Kaynayan sosu borcama hazırladığımız yemeğimizin üzerine döküyoruz.
- 180 ila 200 derece fırında 20 dk pişiriyoruz.
- Yemeği fırından çıkarana yakın çatalla piştiğini kontrol edip öyle fırından alabilirsiniz.
- Yemeği fırına vermeden üzerini folyoyla kapatırsanız yemeğiniz daha sulu olacaktır.Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.