Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Fırında Köfteli Yaz Kebabı (Kızartma İşlemi Olmadan)

Fırında Köfteli Yaz Kebabı (Kızartma İşlemi Olmadan)
0
23

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
firinda-kofteli-yaz-kebabi-kizartma-islemi-olmadan.jpg

Fırında Köfteli Yaz Kebabı (Kızartma Süreci Olmadan) Tanımı İçin Materyaller


Köftesi için
  • 500 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı ince bulgur
  • Tuz
  • Parabiber
  • Pulbiber
  • Kimyon
Öteki gereçler
  • 4 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2-3 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 kavanoz garnitür
  • (siz istediğiniz zerzevatları ekleyebilirsiniz kabak, patlıcan vb)
Sosu için
  • 2 kaşık salça (Domates yahut biber)
  • Sıvıyağ
  • 1,5 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber, pulbiber

Fırında Köfteli Yaz Kebabı (Kızartma Süreci Olmadan) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır

Merhabalar. Fırın yemeklerini sevenler için pratik ve lezzetli bir tanım ile geldim.
  1. Öncelikle köftelik gereçleri bir kaba alarak karıştırıyoruz ve küçük küçük yuvarlıyoruz.
  2. Kalan zerzevatları doğruyoruz ve bir kaba alıyoruz.
  3. Sosunu ekleyip yeterlice karıştırıyoruz.
  4. Köfteleri en son ekliyoruz ki karıştırırken ezilip hali bozulmasın.
  5. Fırın tepsisine koyarak üzerini isterseniz folyo ile kapatarak yüksek derecede açtığımız fırında pişmeye bırakıyoruz. Ben pişmeye yakın folyoyu açıyorum bu biçimde biraz suyunu çekip kızarmış oluyor ve daha lezzetli oluyor. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt