Fırında Köfteli Yaz Kebabı (Kızartma Süreci Olmadan) Tanımı İçin Materyaller
Köftesi için
- 500 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı ince bulgur
- Tuz
- Parabiber
- Pulbiber
- Kimyon
- 4 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 2-3 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 kavanoz garnitür
- (siz istediğiniz zerzevatları ekleyebilirsiniz kabak, patlıcan vb)
- 2 kaşık salça (Domates yahut biber)
- Sıvıyağ
- 1,5 su bardağı su
- Tuz
- Karabiber, pulbiber
Fırında Köfteli Yaz Kebabı (Kızartma Süreci Olmadan) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Merhabalar. Fırın yemeklerini sevenler için pratik ve lezzetli bir tanım ile geldim.
- Öncelikle köftelik gereçleri bir kaba alarak karıştırıyoruz ve küçük küçük yuvarlıyoruz.
- Kalan zerzevatları doğruyoruz ve bir kaba alıyoruz.
- Sosunu ekleyip yeterlice karıştırıyoruz.
- Köfteleri en son ekliyoruz ki karıştırırken ezilip hali bozulmasın.
- Fırın tepsisine koyarak üzerini isterseniz folyo ile kapatarak yüksek derecede açtığımız fırında pişmeye bırakıyoruz. Ben pişmeye yakın folyoyu açıyorum bu biçimde biraz suyunu çekip kızarmış oluyor ve daha lezzetli oluyor. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.