Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Kömbe

Fırında Kömbe
0
65

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
firinda-kombe.jpg

Fırında Kömbe Tanımı İçin Gereçler

  • 1 litre süt
  • Yarım maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un
İç harcı için;
  • 3 -4 patates
  • Yağ
  • Nane, toz biber, tuz
  • 1 tatlı kaşığı salça

Fırında Kömbe Tanımı Yapılışı

  1. Birinci evvel sütümüzü ılıtıp hamurumuzu yoğuruyoruz ve 25 dk dinlendirmeye bırakıyoruz.
  2. Ben hem sade hem patatesli yapacağım ve bunu fotoğraflarda göstereceğim.
  3. Patates iç harcımız için patateslerimizi soyup az yağ da baharatlayıp 1 çay bardağı su ile biraz pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  4. Akabinde mayalanan hamurumuzdan bezeler alıp hoş bi biçimde açıp yağlayıp toparlıyoruz bu halde 4 beze elde ediyoruz.
  5. Patatesli olacak hamurumuzu alıp açıp içine harçımızdan yarısına koyuyoruz.
  6. Öbür yarısını üzerine atıp kapatıyoruz tepsiye diziyoruz.
  7. Sade olanı yalnızca açıyoruz.
  8. Fazla kalın olmayacak halde hepsini yaptıktan sonra üzerine yumurta ve küncümüzü döküp fırına pişmesi için gönderiyoruz.
  9. 180 derecede fırında alt üst hoş bi halde kızardıktan sonra yemeye hazır.
Yapacaklara şimdiden afiyet olsun.

Not:ben yağ olarak içine vita yağ kullandın inanın çok yumuşak ve lezzetli oluyor bi çok marketlerde bulabilirsiniz.
 
858,496Konular
982,322Mesajlar
30,205Kullanıcılar
varakaSon üye
Üst Alt