
Fırında Kömbe Tanımı İçin Gereçler
- 1 litre süt
- Yarım maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Alabildiği kadar un
- 3 -4 patates
- Yağ
- Nane, toz biber, tuz
- 1 tatlı kaşığı salça
Fırında Kömbe Tanımı Yapılışı
- Birinci evvel sütümüzü ılıtıp hamurumuzu yoğuruyoruz ve 25 dk dinlendirmeye bırakıyoruz.
- Ben hem sade hem patatesli yapacağım ve bunu fotoğraflarda göstereceğim.
- Patates iç harcımız için patateslerimizi soyup az yağ da baharatlayıp 1 çay bardağı su ile biraz pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Akabinde mayalanan hamurumuzdan bezeler alıp hoş bi biçimde açıp yağlayıp toparlıyoruz bu halde 4 beze elde ediyoruz.
- Patatesli olacak hamurumuzu alıp açıp içine harçımızdan yarısına koyuyoruz.
- Öbür yarısını üzerine atıp kapatıyoruz tepsiye diziyoruz.
- Sade olanı yalnızca açıyoruz.
- Fazla kalın olmayacak halde hepsini yaptıktan sonra üzerine yumurta ve küncümüzü döküp fırına pişmesi için gönderiyoruz.
- 180 derecede fırında alt üst hoş bi halde kızardıktan sonra yemeye hazır.
Not:ben yağ olarak içine vita yağ kullandın inanın çok yumuşak ve lezzetli oluyor bi çok marketlerde bulabilirsiniz.