
Fırında Krem Peynirli Karnabahar Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet küçük boy karnababar
- 1 adet yumurta
- 100 gram krem peynir
- 100 gram kaşar peyniri rendesi
- 1 çorba kaşığı kaymak
- 1/2 (yarım) limon suyu
- 1-2 diş sarımsak
- 2-3 çorba kaşığı galeta unu
- Sıvı yağ, tuz, karabiber, kırmızı toz biber
Fırında Krem Peynirli Karnabahar Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yıkanmış ve çiçeklerine ayrılmış olan karnabahar tencerede yarı haşlanır.
- Suyu süzülür ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dökülür.
- Üzerine birkaç kaşık sıvı yağda karıştırılmış kırmızı ve karabiber gezdirip karıştırılır.
- 200°c fırında yumuşayana kadar pişirilir.
- Bir kasede yarım limon suyu ve ezilmiş sarımsak karıştırılır.
- Fırından çıkan karnabaharların üzerine limon suyu dökülür ve karıştırılır.
- Ayrı bir kasede krem peynir, kaymak (isteğe bağlı) ve yumurta çırpılır.
- Karnabaharları bu karışımın içine alarak her yerine bu sosun bulaşması sağlanır.
- Hafifçe yağlanmış uygun bir fırın kabına alınan yemek tekrar fırına atılır.
- Bir tavada bir kaşık sıvı yağ ile galeta unu kavrulur.
- Fırında renk değiştirip hafif kabuk tutmuş olan yemeğin üstüne kavrulmuş olan galeta unu ve rendelenmiş kaşar peyniri serpilerek peynir eriyene kadar fırında bekletilir. Sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun!.
Fırında Krem Peynirli Karnabahar Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı