
Fırında Kremalı Patates (Patatesin En Lezzetli Hali) Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet patates
- 1 paket krema
- Karabiber
- Pulbiber
- Tuz
Fırında Kremalı Patates (Patatesin En Lezzetli Hali) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak patatesler soyulur.
- Halka biçiminde orta kalınlıkta doğranır.
- Doğranan patateslere krema ve baharatlar eklenir(baharatlar damak zevkine nazaran katılmayabilir lakin lezzet katıyor. Zati çok da belirli olmuyor. Bu yüzden koymanızı tavsiye ediyorum. )
- Sonrasında gereçler birbirleriyle güzelce karışıp özleşene kadar karıştırılır.
- Gereçlerin patatesin her tarafına yayıldığından emin olduktan sonra borcama yahut tepsiye patatesler koyulur.
- Ben daha geniş olduğu için tepsiye koyuyorum. Siz dilersiniz borcama koyabilirsiniz.
- Daha sonra 180-200° fırında patateslerin üstleri kızarıncaya dek pişiriyoruz.
- 250° fırında da pişirebilirsiniz yalnızca daha süratli oluyor bir fark yok tercih sizin.